25.10.2023

Ковачки: МВР на Спасовски не може да го пронајде напаѓачот, иако пукањето се случило во трговски центар, Спасовски да си поднесе оставка

Почитувани,

Вчера граѓаните повторно беа вознемирени и потресени од мафијашките пресметки кои со МВР на Спасовски станаа се почеста појава.

Среде бел ден, во трговски центар во центарот на Скопје, вооружен напаѓач пука од пиштол и тешко повредува две лица.

Настанот се случува во трговски центар, каде што постојат голем број на камери, како и голем број на минувачи кои биле во непосредна близина на настанот, а напаѓачот се уште не е пронајден и лишен од слобода.

МВР под раководство на Спасовски е до толку неспособно што не може да расчисти настан што се случил во центарот на главниот град, каде што постојат голем број на можности за идентификација и лоцирање. 

МВР раководено од Оливер Спасовски доживува целосно фијаско.

Уште пофрапантно е што полицијата предводена од Спасовски не го превенирала настанот, иако  неколку дена претходно е најавено убиство на социјалните мрежи на едно од лицата кои се повредени.

Почитувани,

На кое дереџе Оливер Спасовски и СДС го донесоа МВР – на толку многу вработувања и фалење од страна на Спасовски, дојде ред од граѓаните да бараат помош за препознавање на лицето коешто пукало во трговски центар.  

Спасовски е целосно неспособен да гарантира јавен ред и мир.

Поради колапсот на безбедносниот систем под раководство на Спасовски, Македонија е тема и во балканските медиуми во одделот „Црна хроника“.

Спасовски мора да си поднесе оставка веднаш!