02.03.2023

Јаневска: Го повикуваме МВР да си ја работи работата, да ги обезбеди училиштата 24 часа, а МОН да најде начин да ги надомести изгубените часови

Почитувани,
Наставата е во комплетен прекин. Дојавите за бомби достигнаа бројка од 45 училишта. Родителите на основците револтирани од неспособноста на Владата, секојдневно ги напуштаат работните места за да си ги приберат децата и да ги остават сами дома за да продолжат со онлајн настава. Онлајн настава нема, Тимсот паднал. Оној Тимс кој требаше да го користат децата уште во Корона кризата, имало проблеми со лиценцата. Толку од дигитализацијата. 
Родителите на социјалните мрежи се организираат да протестираат под мотото “Доста со експерименти со нашите деца”. МВР молчи, МОН молчи.
Почитувани, 4 години во Македонија образованието е во колапс. Штетата е трајна и ненадоместлива. Децата ја плаќаат цената на неспособноста на Владата. Овие деца еден ден ќе треба да ја носат на свој грб државата, нашата татковина. Но, очигледно Владата тоа не ја интересира. Таа со денови се реконструира.
Го повикувам МВР да си ја работи работата и да ги обезбеди училиштата 24 часа и неспособноста да не ја затскрива со изјавата дека сме во хибридна војна. Го повикувам и МОН под итно да изнајде начин да се надокнади пропуштеното додека сеуште има барем малку време. 
Всушност најдобро за сите нас е веднаш да се распишат избори и да се смени власта, зато што почитувани во државава настава нема, ама и леб нема.