06.12.2022

Стоилковски: Зад хаосот на Ковачевски и Арсовска има договор бугарска фирма да го земе приватниот градски сообраќај?

Почитувани,

Зад хаосот во Скопје, долговите и девастирањето на градските претпријатија стојат провизии од мрсни, богати тендери и договори без рабат!

Време е да се отворат картите, време е за вистински одговори:

Дали нема попуст од милионскиот договор за нафта за ЈСП со фирма на пратеник од власта, затоа што има провизии кои се договорени да завршат во приватни џебови?

Дали е точно дека зад сите матни зделки на Град Скопје стои Драги Митковски познат како Драги Книга?

Дали сметководителот од Ѓорче Петров од заднина управува со ЈСП за провизии?

Дали заедно со него и прв соработник во договарањето на провизиите од матните зделки е близок роднина на Данела Арсовска.

Но и, дали зад тргањето на приватните превозници стои желбата превозот во Скопје да го преземе приватна фирма од Бугарија за која инсистира владата на Ковачевски?

Дали на средбата Арсовска – Ковачевски било договарана оваа компанија од град близу Софија да биде единствен приватен превозник во град Скопје?

Почитувани,

Во моментот власт во Скопје се директорите на јавните претпријатија кои доаѓаат од СДС, од ДУИ и од Левица под патронат на Ковачевски и Арсовска.

Стотици луѓе немаат леб на маса, градот тоне во долгови, но затоа има огромни провизии!

Скопје не може да издржи уште еден криминоген и неспособен градоначалник!