29.07.2023

Стоилковски: Груби да не крие, од кој датум има одобрение за туѓа кола?

Почитувани,

Три дена нема одговор од кога тоа Артан Груби има одобрение за туѓо возило, документ потребен за возење на туѓа кола?

Да појаснам:

– „Гранит“ продава хотел за 55.000 евра на фирма „Еуроком лајтинг“ која има 1 вработен и 3 години работи со загуба. Факт е дека газдата е комшија на Артан Груби.

–  Комшијата на Груби на 15-ти август 2022 година, со фирмата во загуба три години со ред, со 1 вработен, купува хотел на Попова Шапка и веднаш потоа, на 24-ти август 2022 година, кола Ауди А6 поскапа од хотелот!

– Иако купено од фирма, аудито е регистрирано на приватно лице, газдата на фирмата, 35 годишен комшија на Артан Груби.

– „Гранит, фирмата која што го продава хотелот по продажбата добива милионски тендер за автопатот Блаце!

– Аудито потоа му се дава, на користење, од комшијата, на Артан Груби.

Инаку, за споредба, цената за хотелот на Шапка е 366 евра за квадрат, а Ауди А6, од 2021г, какво што возел Груби, е поскапо од 55.000 евра!

За да бидат работите појасни, на крај:

– „Гранит“ добива милионски тендер за автопатот кај Блаце.

– „Еуроком лајтинг“ на комшијата на Груби можеби хотел на Шапка за 55.000 евра.

– Артан Груби добива Ауди А6 поскапо од хотелот, можеби на користење од комшијата!

Затоа е многу важно да се одговори: од кој датум Артан Груби има одобрение за управување на туѓо моторно возило во земјава и во странство?

Груби да не се крие и да не крие, од кој датум има одобрение за туѓа кола?

Тој одговор ќе даде и одговор или насока за одговор на многу други веќе отворени прашања.