04.12.2023

Мицкоски: Од денешната прес конференција само слушнавме енциклопедиски информации без конкретен доказ, без ниту нешто кое што МВР требало и Обвинителството да го преземат

Почитувани, 

Добар ден, 

Како што и претходно беше закажано денеска треба да се одржи состанок на кој што очекувам да се разговара за тоа за кое што претходно го најавуваше Ковачевски.

Денеска е тежок ден и за Македонија, и за сите нас. Нема зборови со кои што можам да ја изразам сопствената болка. Нема зборови со кои што може да се изрази болката, а истовремено да се утешат најблиските кои што за жал изгубија двајца луѓе, драги луѓе. 

И навистина претставува за мене тежок момент и како родител, и како човек. Посебно сум разочаран и згрозен од тоа што бев избрифиран, а и делумно го гледав, а што претставуваше прес конференција на оние двајца луѓе пред некоја минута. Таму слушнавме енциклопедиски информации без ниту еден конкретен доказ, без ниту нешто кое што МВР требало и Обвинителството да го преземат. 

Тежок ден и навистина мое големо сочувство, најдлабоко сочувство до семејствата на трагично загубените човечки животи.