01.10.2022

Ковачки: Постојат индиции и за други функционери од извршната власт на СДС за дезертерство

Драган Ковачки, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ и пратеник на денешната прес конференција запрашан дали имаат индиции за други високи функционери од извршната власта за дезертерство како што е случајот со премиерот Ковачевски, тој потенцираше дека постојат такви индиции за дезертество.

-Да постојат индиции за други функционери од извршната власта, вклучително и високи министри од владата на СДС и на премиерот Ковачевски. Но, во моментот јас не би шпекулирал со имиња, не би излегувал со конкретни имиња, рече Ковачки.

Ковачки укажа дека најважно е премиерот кој јавно призна од говорница дека е трајно неспособен, да побара од судот да му се утврди неговата деловна способност

-Најважно од се во моментов е премиерот кој што јавно призна од говорница дека е трајно неспособен, да побара од судот да му се утврди неговата деловна способност, кажа Ковачки.