22.01.2024

Ковачки: Откако сопругите на Муслиу и Битиќи го добиле грантот, се обиделе да прикријат траги, 5 дена по одлуката Битиќи е избришана од официјално лице

Почитувани,

Ова е дел од Меморандумот кој го потпишал Конзорциумот на невладини составен од невладините на сопругите на вицепремиерот Битиќи и директорот на АР Еролд Муслиу, а врз основа на кој е добиен грантот од 620.000 евра.
Ова се потписите на сопругите на Битиќи и Муслиу.

И Фатмир Битиќи и Еролд Муслиу знаат дека се фатени 100:0, и двајцата знаат дека е недозволиво додека тие се на високи државни позиции, нивните сопруги да земаат грант од 620.000 евра, процес во кој била вклучена и владата преку Националниот координатор за борба против тероризмот.

Денеска ќе обелодениме и дека откако го добиле грантот, тие се обиделе да ги прикријат траги. Имено, само 5 дена по добивањето на парите, сопругата на Битиќи се брише  од овластени лица на нејзината невладина организација, со промена евидентирана во Централен регистар.

Тоа што сопругата на Битиќи се избришала од овластено лице 5 дена по добивање на грантот не го менува фактот дека Битиќи е вицепремиер на седница на влада кога е донесена одлуката Националниот комитет да склучи меморандум со Конзорциумот на кој му се дава странски грант во време кога неговата сопруга сеуште е претседател на НВО.

Трговијата на влијание се случила со одлука на владата.

За случајот досега одмолче ДКСК, ЈО, вицепремиерката за добро владеење и премиерот Ковачевски.

До кога ќе молчи Стево Пендаровски кој лично го има поставено Директорот на Агенција за разузнавање и кој самиот тврди дека е најинформираниот во државата.

Го информираа ли Пендаровски за начинот на кој се богатат неговите пулени?

Никогаш не било полошо. Време е да ги поразиме.