28.02.2023

Серафимовска: Ковачевски знае само за жонглирање со имиња, а со европски вредности нема никаква врска

Велика Стојкова Серафимовска, пратеничка од ВМРО-ДПМНЕ на денешната расправа за разрешување на замениците министри посочи дека тоа што го зборува премиерот Димитар Ковачевски не кореспондира со реалноста.
„Новите министри и сега заменици министри кои ги предлагате воопшто не се соодветни за позицијата. Ќе може ли со промените што ги правите да се реши проблемот со учебниците, нема учебници. Секоја година менувате функционери во оваа област и секако дека проблемите тешко ќе може да се решат. Во образованието се создава само хаос“, рече Серафимовска.
Пратеничката посочи дека во образованието нема учебници, ама има бомби секој ден.

„Премиере вие велите европски вредности, за какви европски вредности зборувате кога вие освен со жонглирање на имиња не се занимавате со ништо суштинско. Тука нема ништо европско“, посочи Серафимовска.

Серафимовска: Ковачевски знае само за жонглирање со имиња, а со европски вредности нема никаква врска

Велика Стојкова Серафимовска, пратеничка од ВМРО-ДПМНЕ на денешната расправа за разрешување на замениците министри посочи дека тоа што го зборува премиерот Димитар Ковачевски не кореспондира со реалноста.

„Новите министри и сега заменици министри кои ги предлагате воопшто не се соодветни за позицијата. Ќе може ли со промените што ги правите да се реши проблемот со учебниците, нема учебници. Секоја година менувате функционери во оваа област и секако дека проблемите тешко ќе може да се решат. Во образованието се создава само хаос“, рече Серафимовска.

Пратеничката посочи дека во образованието нема учебници, ама има бомби секој ден.

„Премиере вие велите европски вредности, за какви европски вредности зборувате кога вие освен со жонглирање на имиња не се занимавате со ништо суштинско. Тука нема ништо европско“, посочи Серафимовска.
Со почит,