04.11.2023

Јовчески: Идната Влада на ВМРО-ДПМНЕ ќе помогне во остварување на многу проекти за подобрување на животот на прилепчани

„Денеска имавме можност како што најави претседателот на Советот на Општина да посетиме повеќе места каде што навистина досега и догледно ќе бидат сработени и изведени нашите проекти кои што ги имавме за време на изборите, но и со годишната развојна програма ветено. Се она што остана несработено од претходната власт ние во интерес на граѓаните сакам да направиме многу, многу повеќе и многу подобро“, истакна градоначалникот на општина Прилеп, Борче Јовчески на денешната средба со граѓани во рамки на кампањата „Важно е! Од тебе зависат промените“.

Јовчески додаде дека ќе бидат асфалтирани повеќе од 60 улици, односно 80.000 квадратни метри. Тоа на Прилеп е неминовно потребно за сигурен и безбеден сообраќај. 

„Воено можеме да се пофалиме дека нашите проекти што до Нова година треба да бидат и започнати, што со гордост ќе се гордееме, што за првпат го објавувам е спортска сала во основното училиште „Блаже Конески“, најави градоначалникот на Прилеп. 

Тој посочи дека во најскоро време ќе има и катна гаража.

„Во иднина ќе продолжиме и да субвенционираме и да помагаме. Ќе креираме и други проекти во интерес за подобро живеење на граѓаните“, рече Јовчески.

Тој нагласи дека идната Влада на ВМРО-ДПМНЕ ќе помогне во остварување на многу проекти за подобрување на животот на прилепчани.