31.08.2022

Стојкоски: Обезбедивме ранчиња за 430 првачиња од општина Ѓорче Петров

Училишното ѕвоно е најголем сојузник на децата , почеток кој ги води низ најубавиот период од животот.
За еден од најубавите и најемотивни приказни на нашите најмлади, oпштината Ѓорче Петров обезбеди ранчиња за секое прваче. Сите 430 првачиња од основните училишта од општината Ѓорче Петров заслужуваат квалитетно образование, добри услови за работа и квалитетна иднина за која ќе се залагаме заеднички.
На почетокот на новата учебна година, учениците ќе ги пречекаат хортикултурно средени дворови во сите училишта.
Обезбедивме и бесплатен појадок за сите првачиња, со цел финансиско олеснување на родителите кои за прв пат ги запишуваат своите деца во училиште. 
Се потрудивме овој почеток на учебната година да биде возбудлив за сите дечиња од Ѓорче Петров кои за прв пат ќе седнат во училишните клупи и ќе навлезат во светот на образованието, науката и забавата.
Првиот училишен ден нека биде најсреќниот ден за децата, а за родителите полн со емотивни моменти кои долго ќе ги паметат. Ние постоиме за нив, со подеднаква почит кон сите деца.
Да бидеме нивна најголема поддршка и да ги мотивираме да ги остварат нивните соништа.


https://www.facebook.com/aleksandarstojkoskidr/posts/pfbid02U4MZ5bcP11ezXQcNUTH7XxdWfaNqJ81UTsJEBxHrsggfoYW7sTZo5QMGVbeFUnqql