26.08.2022

Стефковски: Пуштено во употреба игралиштето во Керамидница

Пуштено во употреба игралиштето во Керамидница.
Денес заедно со жителите од Керамидница и членовите на Советот на општина Гази Баба го пуштивме во употреба спортското игралиште кое го изградивме со најсовремена тартан подлога.
На игралиштето се поставени нови табли за кошеви и обрачи, како и две стативи за мал фудбал.
Жителите на Керамидница добија нов терен за спортување и рекреација.
Секое вложување во спортот повеќекратно се враќа. На овој начин ние не само што вложуваме во спортот, вложуваме и во здравјето и образованието на нашите деца.
Верувам дека овој спортски терен ќе им помогне на многу идни спортисти да ги развијат своите таленти и во иднина да се вклучат во професионалниот спорт.

https://www.facebook.com/StefkovskiB/posts/192736559804934