05.04.2024

Сајкоски: Вчерашниот митинг покажува дека граѓаните се нашата сила, Македонија ќе ја добие Силјановска Давкова за нов претседател

Почитувани,

Вчера граѓаните на Македонија покажаа храброст, мудрост, единство и сила и покажаа дека Македонија се движи во вистинска насока.

Македонија ќе добие нов претседател и Македонија за многу брзо ќе има нова влада.

Денеска сме тука во Кичево во рамки на ТИРЗ зоната за да укажам на една од лажните ветувања на оваа власт во која што учествуваше и претседателот на државата, а за регионот ветија нешто што еве до денес не е исполнето.

На почетокот на 2024 година требаше да се изгради фабрика во која што ќе вработуваше 600 луѓе, меѓутоа до денеска гледаме дека во рамките на ТИРЗ зоната останата е старата фабрика КСС која што има 1500 вработени.

Затоа сакам да укажам дека треба да ги казниме за лажните ветувања. Треба да ги казниме за криминалот и корупцијата.

И треба да донесеме на Македонија нова надеж и посветла иднина.