30.07.2022

Митевски: Во првата година од овој мандат започнавме со реализација на два капитални објекти ветени на граѓаните, нова општинска зграда и пешачко-велосипедска патека во Петровец

Почитувани,

Денес свечено поставивме камен темелник на нова општинска зграда, со големина од 860 метри квадратни. Оваа општинска зграда ја правиме бидејќи старата, која е изградена во далечната 1946 година, е во катастрофално лоша состојба и по барање на жителите на општина Петровец.

Исто така, финансиските средства во висина од 29 милиони и 600 илјади денари, се обезбедени од буџетот на Општина Петровец. Заедно со мештаните денеска и со претседателот, Христијан Мицкоски ја посетивме пешачко-велосипедската патека, која е во должина од 2.500 метри и ширина од три метри, која се гради од центарот на Петровец до излезот на ‘Ржаничино.

Бидејќи знаеме, сите возила, избегнувајќи ја патарината, поминуваат низ најголемите населени места, Петровец и ‘Ржаничино и со тоа ни ја загрозуваат безбедноста безбедноста на сите жители на Општина Петровец, а пред се на нашите деца кои учат Основното училиште „Кочо Рацин“ – Петровец.

Со изградба на оваа пешачката патека од 16 и пол милиони денари, кои се исто средства обезбедени од буџетот на Општина Петровец, ќе ја зголемиме безбедноста на нашите деца.

Ќе продолжиме и понатаму да работиме. Ова се два капитални објекти, проекти кои ги ветивме на нашите жители и еве само за година дена од овој мандат, веќе започнавме со реализација на истите.