30.04.2024

Мисајловски: На 8 мај да ставиме печат на една голема историска победа за да има повеќе средства за сите општините, вклучително и за Гази Габа

Денеска сме повторно во Гази Баба, како и секогаш во Гази Баба се работи. Нови позитивни работи каде и да одиме. Треба да се пофали градоначалникот Бобан Стефковски и неговиот тим бидејќи има многу проекти навистина.
Во последниве две години откако е тој градоначалник сведоци сме на преку триесеттина игралишта, спортски училишни сали што е навистина за пофалба, плус реконструкции на патишта, водоводи, канализации.
И вака, вака навистина се сака Гази Баба и се сака Македонија.
Јас секогаш сум горд бидејќи она што е ветуваме низ годините сега може да стане реалност.
Честитки до целиот тим, но исто така сакам да ги повикам сите граѓани за да вакви проекти се создаваат и во иднина да ни ја дадат поддршката на 8 мај.
На 8 мај да ставиме печат на една голема историска победа за да има повеќе средства за сите општини. 250 милиони евра да се даваат годишно на сите општини вклучително и на Гази Габа каде ќе можеме да видиме и плус многу проекти токму тука со помош од централната власт.
Сега шансата е на народот! Промените се во твои раце народе!
И Македонија останува твоја!
Затоа промените треба да ги започне секој еден од нас!
Се гледаме на терен и на 8 мај за голема историска победа!