30.08.2022

Костовски на терен заедно со работниците по невремето кое ја зафати општина Бутел

ЗАЕДНО СО РАБОТНИЦИТЕ НА ТЕРЕН ПО НЕВРЕМЕТО КОЕ ЈА ЗАФАТИ ОПШТИНА БУТЕЛ
Општинскиот кризен штаб работи на терен на расчистување на последиците од невремето и обилните врнежи кои ја зафатија општина Бутел.Општинските работници работат на најкритичните места и расчистување на паднатите дрва и наносите.
На терен работат и јавните претпријатија на Град Скопје.
Апелираме граѓаните на Општина Бутел да останат смирени и сите штети ќе бидат санирани.
Отворен е телефонски број 075 – 274-421 на кој граѓаните на Општина Бутел можат да пријават последици од невремето.Ќе се продолжи со работа и во ноќните часови се до нормализирање на состојбата.
Линк од фејсбук статус:

https://www.facebook.com/darkokostovskizabutel/posts/pfbid0fySKW4qHKE5gWLjzTxFwXgcH6zUMcbxXyinCgj5nuY8UcGk7xTXXXtyhim9JrPrfl