24.08.2022

Костовски: За прв пат крак на улица 3 добива асфалт во населено место Визбегово

ЗА ПРВ ПАТ КРАК НА УЛИЦА 3 ДОБИ АСФАЛТ ВО НАСЕЛЕНОТО МЕСТО ВИЗБЕГОВО
Денес моето ветување кон чичко Симе, Орце, Сафет, Саше, Мерсо и сите останати жители на оваа улица се реализираше во населеното место Визбегово.
Кракот на улица 3 во должина од 160 метри за прв пат доби асфалт по машинското гребење и поставување на нов тампон.
 Во изминатиот период се асфалтираа неколку улици кој се опфатени во првата фаза, а продолжуваме со асфалтирањето на 20 улици и во наредните денови.
Се подобрува патната мрежа во сите населени места, а приоритет добија оние места каде што до сега никогаш немало асфалт.
Градежнто лето се одвива со силна динамика. Запазени се сите рокови и ветувањата кон граѓаните.
Продолжуваме во останатите населени места кои што се опфатени со првата фаза.
Еднаков и рамномерен развој на сите населени места.

#ОпштинаБутел#РаботноЛето2022


https://www.facebook.com/darkokostovskizabutel/posts/pfbid0KmHJNx9QQbVStRFCiQp1piAQByA5Yn8h4gMqogjn1AiaMpy8LRnodETJ5esC3u6ul