01.11.2022

Костовски: До крајот на годината вложуваме 15 милиони денари во училиштата и градинките

ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА ВЛОЖУВАМЕ 15 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ВО УЧИЛИШТАТА И ГРАДИНКИТЕ

Децата се нашиот врвен приоритет, општина Бутел до крајот на 2022 година ќе вложи 15 000 000 денари во училиштата и градинките.
Ќе се набават голем број смарт табли, неколку нови кабинети за информатика, ќе се изградат нови високо квалитетни спортски терени, нови детски игралишта, ќе се реконструираат училиштата онаму каде што е најпотребно, ќе се набави нова опрема за градинките и нов инвентар.
Наскоро ќе излеземе со детали за секоја инвестиција. Ветеното го реализираме.
#ОпштинаБутел✅

https://www.facebook.com/darkokostovskizabutel/posts/pfbid09Dk8heUknCxTcACuk2vD6tEH2iZBiT6tm8f2qnize4kXoG6FJYdACDxSHobUSk5il