04.11.2022

Костовски: Доделивме 50 спортски стипендии на најуспешните спортисти од општина Бутел

ДОДЕЛИВМЕ 50 СПОРТСКИ СТИПЕНДИИ НА НАЈУСПЕШНИТЕ СПОРТИСТИ ОД ОПШТИНА БУТЕЛ
Низ една максимално транспаретна процедура со објавен јавен повик врза база на правилник, денес заедно со олимписките величини Шабан Трстена, д-р Борче Костовски и Дејан Георгиевски доделивме 50 спортски стипендии на најуспешните спортисти од општина Бутел.
Исто така му доделив плаќета за историски спортски достигнувања на олимпискиот шампион Шабан Трстена.
Искрено се надеваме дека некои од денешните стипендисти ќе ги повторат успесите на Шабан и Дејан.
Денешниот настан опфати четири категории на спортски стипендисти.12 000 денари месечно8 000 денари месечно5 000 денари месечно 24 000 денари еднократно
Спортот е клучен фактор за развивање на поквалитетно и поздраво општество, додека пак врвните спортски резултати како ништо друго помагаат во градење на нацијата и државата.
Општина Бутел е најспортска општина во Македонија согласно постигнатите спортки успеси, за многу скоро ќе биде и во спортска инфраструктура. Јас како градоначални и општина Бутел ќе бидеме цврст партнер на сите спортисти и спортски клубови од нашата општина!
Голема благодарност до медиумите за големата заинтересираност.Честитки за сите стипендисти!

#СпортскаОпштинаБутел

https://www.facebook.com/100063950460737/posts/pfbid028nBwxhtddVL9TfgpFXcviE19HMdotJrRg9FnknxLy92LrSq2edAndmj3nnXJTAjhl/?d=n