22.09.2022

Колев: По 20 години ќе се гради современ кеј на десната страна на реката Вардар

После 20 години велешани ќе добијат современ кеј на десната страна на реката Вардар!

Денес со компанијата ДЕЛТА – ПРОМ ИНГ од Велес го потпишавме договорот за изградба во вредност од 407.572 евра.
Со овој проект кој е во рамки на ИПА програмата за прекугранична соработка со Република Грција, финансирана од ЕУ, решаваме децениски проблем, со што граѓаните на Општина Велес ќе добијат уште едно катче за рекреација и нова креативна можност за развој на туризмот.
За поубав Велес! Велес за сите граѓани!


https://www.facebook.com/kolevmarko/posts/pfbid0yS9vRzQDbU49fiTJSestVmmw2JJX5KYbxc5UJmRqrL1ACJMAqD2j6pxb4x1NHM4Pl