05.12.2022

Колев: Поставени првите фотоволтаични панели на две училишта во Општина Велес

Поставени првите фотоволтаични панели на две училишта во Општина Велес!
На покривите на СОУ “Гимназија Кочо Рацин” и ССОУ “Димитрија Чуповски” поставени се фотоволтаични панели за производство на сопствена електрична енергија и намалување на ударот од енергетската криза.
И во наредните денови продолжува интензивната работа за опремување и на останатите училишта.
Посветено, за поубав Велес!

https://www.facebook.com/kolevmarko/posts/pfbid0cfAxe2yx5icov6wBVj5Na3vDQbLGr6KPrVE3kw7BYN9SjWR9sxTQygrc87PtgVeml