02.05.2024

Николоски: Четирите про опозициски кандидати за претседател до денес ја немаат поддржано Силјановска Давкова, тоа значи дека или немаат елементарно чувство за државата или свесно или несвесно работат за ДУИ и Али Ахмети

„Конкуренцијата главно се занимава со злоупотреба на здравствениот систем во Македонија. Во секоја општина во ИЕ 4 има по еден јатак, едно  лице кое го има задолжено да оди по луѓе и да ги прашува дали има здравствени проблеми и ако има здравствени проблеми да им закаже преглед  или недај боже нешто посериозно и на тој начин го руши системот затоа што да му закажат на некого со врски кој е на пример од Демир Капија некој кој редовно чека да се прегледа на Мој термин а му е закажано пред три месеци дента џабе ќе оди на клиника во Скопје да се прегледа бидејќи овој со врски кој од мојата конкуренција ќе биде прегледан. Така што мојата конкуренција работи на дополнително уништување на здравствениот систем кој пепел го направи додека беше министер“, истакна потпретседателот и носител во ИЕ 4 од ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски во гостување во емисијата „Еспресо со Златев и Боцевски“ на радио Лидер.

Николоски продолжи и додаде:

„До први круг плаќаше преку пиар агенцијата Рејтинг по 100 евра од напишан текст за него. Јас тоа го зборував во кампањата интензивно, не демантираше тој ниту агенцијата Рејтинг, нити Никола Спасов. Имам кредибилни сознанија дека беа плаќани по 100 евра од објавен текст за него и тоа е кривично дело затоа што се работи за нелегално финансирање на изборна кампања. Но по првиот круг имајќи предвид резултатите секнаа и тие 100 евра  и некако воопшто сега го нема“, вели Николоски.

Николоски истакна дека има неколку помали политички партии од македонскиот кампус кои му слугуваат на Али Ахмети свесно или несвесно.

„Има неколку помали политички партии од македонскиот политички кампус кои му слугуваат на Али Ахмети свесно или несвесно и му прават услуга, но дури и со нивното слугување пак нема да успее на Али Ахмети тактиката и стратегијата. Ако видите во првиот круг имаше седум кандидати за претседател, во вториот нормално влегуваат двајца според Уставот, од останатите 5 кандидати еден беше про владин тоа е Бујар Османи и четири беа про опозициски, овие четири до денес ја немаат поддржано Гордана Силјановска Давкова што е најнормалната работа да ја направат ако се опозиција. Што значи дека или немаат елементарно чувство за државата или се заслепени од сопствениот неуспех и тоа што не можат да си го признаат неуспехот или свесно или несвесно работат за ДУИ и Али Ахмети односно за власта“, дециден е Николоски.