02.05.2023

Николоски: На власта јасно и е расположението на народот, па затоа ги нема меѓу народот

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски во гостување во Македонско радио, запрашан за теренската акција „Ова е Македонија, за сите“ и што е тоа што највеќе ги боли македонските граѓани тој истакна дека економијата, криминалот, корупцијата и националните предавства се темите кои граѓаните ги преокупира, а Владата целосно потфрла.

„Економија, криминал, корупција и национални предавства. Тоа се трите теми кои нема место каде што ќе отидете од епицентар на државата од Скопје, па до најмалото земјоделско село било каде во Македонија кои ги преокупираа граѓаните на Македонија и на кои оваа Влада целосно потфрла“, рече Николоски.

Тој посочи дека на власта многу и е јасно расположението на народот, тоа не го гледаат на улица затоа што ги нема меѓу народот.

„ВМРО-ДПМНЕ дефинитивно ќе има самостојно мнозинство или популарно над 61 пратеник, а со партнерите можеме да одиме на многу постабилно мнозинство. Доминантно расположението е про ВМРО-ДПМНЕ и про опозиционо и тоа ќе се преточи на следните парламентарни избори“, рече Николоски.

Николоски потенцираше дека анкетите се јасни. ВМРО-ДПМНЕ најмалку двојно е пред СДСМ предводен од Димитар Ковачевски, тоа ќе се види и на следните парламентарни избори каде убедливо ВМРО-ДПМНЕ ќе победи.

„Прашањето за избори е јасно и јасно е расположението на народот и затоа власта бега од предвремени парламентарни избори, а ДУИ бега од друга страна од предвремени парламентарни избори затоа што знаат дека немаат соработка и нема да имаат соработка со ВМРО-ДПМНЕ и дека ќе одговараат после промената на Власта“, посочи Николоски.

Николоски е дециден дека од една страна СДСМ е соочена со нискиот рејтинг кој го имаат и со тонењето од друга страна ДУИ е соочена со ситуација дека овој тип на владеење не може да го сонува со ВМРО-ДПМНЕ.