20.02.2024

Мицкоски: Рејтинзите покажуваат дека ВМРО-ДПМНЕ е со два и пол пати поголема предност пред СДСМ

„Бројките на анкетите се такви какви што се, јавноста ги знае, ВМРО-ДПМНЕ е голем фаворит за следните парламентарни избори коишто ќе се случат за нешто помалку од или би рекол нешто повеќе од 2 месеци, некаде околу 44-45 дена имаме до почеток на кампањата за првиот круг претседателски избори“, рече претседателот на ВМРО-ДМНЕ Христијан Мицкоски во денешното гостување во емисијата „Здраво Македонијо“ на Канал 5 телевизија.

Тој продолжи и додаде дека бројките на мерењата на јавното мислење односно анкетите укажуваат дека ВМРО-ДПМНЕ е фаворит.

„ВМРО-ДПМНЕ е голем фаворит за следните парламентарни избори кој ќе се случат за нешто повеќе од 2 месеци. Некаде околу 44-45 дена имаме до почеток на кампањата за првиот круг на претседателски избори“, кажа Мицкоски.

Запрашан за последните бројки сооднос ВМРО-ДПМНЕ со СДСМ, претседателот Мицкоски истакна дека огромна е разликата и таа е повеќе од 2:1 и таа ќе биде уште поголема односно 2,5 спрема 1.

„Сега во моментов од последните февруарски анкети, јас многу како човек и инвестирам и им посветувам внимание на тие бројки бидејќи вие мора да имате некаква навигација какви политики треба да водите покрај тоа што го слушате гласот на народот. Тој глас на народот е практично прикажат преку тие бројки не мерењата на јавното мислење и од тие бројки се гледа дека едно огромно мнозинство 3 / 4  од луѓето се незадоволни од квалитетот на животот и мислат дека Македонија се движи во погрешна насока и дека треба да има промени. Бројот на граѓаните кои се задоволни е едноцифрен број, скромно едноцифрен број на задоволни“, потенцираше Мицкоски.