06.12.2023

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ ќе победи на изборите и ќе направи Влада

Во вечерашното гостување во емисијата „Интервју“ на телевизија Шења, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски истакна дека ВМРО-ДПМНЕ излегува на избори да победи и ќе победи убедливо на парламентарните и претседателските избори.

„ВМРО-ДПМНЕ на овие избори се натпреварува да освои 61 пратеник, знаеме дека тоа е пеколно тешко и ќе се обидеме исто како на локалните избори што испишавме историја таа историја да ја затвориме на овие парламентарни и претседателски избори. На локалните избори успеавме да освоиме мнозинство општини и за прв пат во историјата на Македонија од позиција на опозиција да освоиме мнозинство општини што тоа не се случило претходно. Сега ќе се обидеме прв пат од позиција на опозиција да освоиме мнозинство во парламентот, нема да биде лесно, ќе биде тешко и тоа е нашата задача“, кажа Мицкоски.

Претседателот Мицкоски посочи дека многу пати во минатото кажал за тоа дека после 20 години добро е ДУИ да биде во опозиција.