28.09.2023

Мицкоски: Ако е слабо и во конфликти ВМРО-ДПМНЕ тогаш СДСМ не треба да бега, ајде на избори

Ако е така, јас да сум на нивно место веднаш би излегол на избори и распаднатото ВМРО би го декласирал. Ајде на избори одма да излеземе и јас сум подготвен утре да разговарам со Ковачевски, да го распуштиме Парламентот и во првиот рок кога тоа е возможно да оддржиме избори, вака претседателот на ВМРО-ДПМНЕ во емисијата „Клик Плус“ на ТВ21 одговори на прашање за коментар околу тврдењата на СДСМ дека ВМРО-ДПМНЕ се распаѓа.

„Ајде на избори. Јас да сум на негово место и да знам дека ВМРО се распаѓа одма идам на избори. Нема потреба да чека. Зошто да чека да се консолидираме? Одма да идеме на избори“, додаде Мицкоски.