04.04.2024

Лефков: Силјановска Давкова е експерт во својата област, борец за правата на обесправените и маргинализирани групи, личност која што е докажана дома и во странство

Миле Лефков, пратеник од ВМРО-ДПМНЕ во своето линковско вклучување кажа дека Гордана Силјановска Давкова е експерт во својата област, борец за правата на обесправените и маргинализирани групи, личност која што е докажана дома и во странство а големата победа на ВМРО-ДПМНЕ ќе тргне од изборна единица три.

„Еве гледате како се собираме овде од цела Македонија, на првиот ден од кампањата да дадеме поддршка за ценетата професорка Гордана Силјановска Давкова практично победата на овие избори на Гордана ќе значи победа демократијата, победа на правниот систем, победа на правото, победа на народот над окупацијата која што ја приредија власта на СДСМ и ДУИ, 7,5 години окупирани институции, окупирана држава, за жал, меѓутоа еве на сето тоа му доаѓа крај. Професорката Силјановска е кадар која што е докажана и во државата и во странство, ценет експерт кога станува збор за избори член на комисијата, експерт за избори на ООН, потпретседател на групата за локана самоуправа при советот во Европа, член на Венецијанската комисија, автор на неколку стотици трудови од областа на Уставното право и политичкиот систем. Еден ценет експерт од својата област, во собрание ја знаат како борец за правата на обесправените, дали кога стануваше збор за борба за човековите права, или предлагање амандмани и борба за чиста животна средина, за правата на жените, на маргинализираните групи. Легалист човек кој што го сака правото и живее по правните норми. Личност која што безизмерно го сака сопствениот народ. Победата на Силјановска Давкова ќе е победа на народот, победа на демократијата и конечно да почнеме да живееме нормално во оваа наша убава Македонија“, нагласи Лефков.

Лефков додаде дека големата победа на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата ќе тргне од изборна единица три.

„Третата изборна единица е една голема единица со чесен вреден народ, изборна единица која што историски е и место каде што се случувале многу буни, многу востанија и сега се подготвени истото да го направат со пенкало на најдемократски начин да дадат поддршка на вистинската опција најбројната коалиција ВМРО-ДПМНЕ за како што рековме повторно Македонија да биде горда и повторно Македонија да си ја вратиме во наши раце односно Македонија повторно твоја. Ви  ветувам оваа голема победа ќе тргне од изборна единица 3“, нагласи Лефков.