05.11.2022

Димитриеска Кочоска: СДСМ наместо да навредува, да побара отчет од своите градоначалници за нивното неработење

Секако дека ова не е отчет пред лидерот, затоа што ако беше отчет пред лидерот ќе беше зад затворени врати во партиската централа, а како што може да приметите имаме линкови во континуитет, кој како зборува и како дава отчет така се пренесува помеѓу граѓаните. СДСМ повторно покажува дека секој пат кога немаат што друго да кажат и кога немаат со што да се пофалат користа некој термини и зборови со цел да не навредат како што денес е зборот панаѓур, истакна Гордана Димитриеска Кочоска потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ во тема на денот на Сител телевизија.

Таа дополнително посочи дека денес за разлика од навредите на СДСМ, градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ поднеле отчет за што сработиле во минатата година, во една како што таа рече исклучително тешка година, долгови кои биле наследени, енергетска криза и опструкции од власта. За обвинувањата и навредите од СДСМ таа посочи

Ако ние правевме панаѓур, а сепак пак ќе речам не беше така туку дававме отчет, што направија тие, што направија нивните градоначалници, дали тие нешто реализираа со што ќе се пофалат? Немаат со што да се пофалат и најлесно е нападни го другиот кој што работи а кај себеси не погледнуваш каква е состојбата. Денес наместо да погледнат и да си ги повикаат нивните градоначалници и да си побараат првин во партијата отчет од нив зошто не работат тие се служат со напади, рече таа.