Генерален секретар

Емил Димитриев, генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ

Емил Димитриев е  генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ од месец јули 2013 година.

Емил Димитриев стапи на функцијата Генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ на 27 јули 2013 година во Скопје, Република Македонија.
Оженет, татко на две деца.
Роден е на 19 март 1979 година во Пробиштип.
ПРОФЕСИОНАЛНО ИСКУСТВО
2014 Пратеник во Собранието на Република Македонија
2008 Заменик Министер во Министерството за Одбрана
2006 Раководител на општ сектор во Хидросистем Злетовица
2001 Вработен во ЕСМ Пробиштип
ОБРАЗОВАНИЕ
Постдипломец на Филозофски факултет при УКИМ во Скопје
Завршени обуки од областите социјално управување, човечки ресурси, односи со јавност.
Школа за резервни офицери на Воената Академија Генерал Михајло Апостолски во Скопје
Дипломиран социолог – Филозофски факултет Скопје