Унија на жени

Благица Ласовска

Претседател на УЖ

Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ

Унија на Жени делува врз основа на политичките насоки определени од Програмата, Статутот на партијата и Деловникот за организациона поставеност и работа на органите на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ.

Деловникот за организациона поставеност и работа на органите на Унијата на Жени на ВМРО-ДПМНЕ го усвојува ИК на ВМРО-ДПМНЕ на иницијатива на ИК на Унија на Жени на ВМРО-ДПМНЕ.

Вести од Унија на жени

Владата ќе инсистира на почитување на еколошките стандарди

Владата ќе инсистира на почитување на еколошките стандарди и за „Југохром“ и за сите останати индустриски капацитети. Со исклучок на „...

Владата ќе ги субвенционира младите до 33.000 евра за куќа

Владата со проектот „Купи куќа, купи стан“ на младите до 35 години без разлика дали се во брак или не преку 2 модела кои ќе може да се...

Груевски: Народот јасно гледа се и знае да цени и суди

Интервју на претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски за порталот Прес 24. Премиере неколку месеци после бомбите...