Унија на млади сили

Јован Јаулески

Претседател на УМС

Унија на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ

Одлука за основање на младинската организација донесува конгресот на партијата.

Името на младинската организација е Унија на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ (во натамошниот текст: УМС).

УМС делува врз основа на политичките насоки определени од Програмата, Статутот на партијата и Деловникот за организациона поставеност и работа на органите на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ.

Деловникот за организациона поставеност и работа на органите на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ го усвојува ИК на ВМРО-ДПМНЕ на иницијатива на ИК на УМС на ВМРО-ДПМНЕ.

Вести од УМС

Деца без родители денеска на Попова Шапка во организација на УМС на ВМРО-ДПМНЕ

Во организација на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ, деца без родители денеска се на Попова Шапка, каде ќе имаат можност да уживаат на...

Изградба на тениска арена, гимнастичка и сала за боречки вештини, дел од проектите за младите

На територијата на СЦ „Борис Трајковски“ пред десетина години беше само базенот Карпош. Од 2005-та наваму на ова место веќе ја имаме...

СДСМ бара причина која ќе им овозможи да избегаат од избори

ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи со праксата во која на директен контакт со граѓаните се решаваат проблемите, се разменуваат идеи и се презентира она...