Прес центар

24.06.2017

До последниот извештај на УЕФА, Владата на ВМРО ДПМНЕ редовно добиваше позитивни извештаи

Соопштение до јавноста, реакција на невистините искажани од  Драги Рашковски
24.06.2017

Делев: ВМРО-ДПМНЕ има реализирано многу проекти во делот на екологијата кои се важни за економскиот развој на државата

Екологијата не е веќе тренд, туку стана и потреба, еколошките проекти во иднина нема да бидат само проекти кои се важни само за животната средина, туку тоа ќе бидат...
24.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ спроведува брутална партизација на училиштатата во Струга, единствени на удар се Македонците

Додека граѓаните на Струга беа преокупирани со еколошката катастрофа, која поради несериозноста на новата влада и локалната самоуправа во Струга ја доведе во прашање...
24.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ Куманово: Наместо индустриска зона, Дамјановски остава празна ливада

Од ден на ден, од година во година, кумановскиот градоначалник Дамјановски успева да докаже дека е еден од најлошите менаџери на една општина во Република Македонија. Во...
24.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ заедно со коалицијата поднесе предлог закон за докторска дејност

Интегрален текст од прес конференција, Марија Андоновска
24.06.2017

Мисајловски до Сугарески: Проблемите со кои се соочувате при градбата на автопатите се решливи, потребна е работа

Треба некој да објасни како е утната трасата? Секој проект, секој автопат при градба имаат проблеми со експроприација. Тоа се работни обврски кои вие треба да ги...
24.06.2017

Се вложив максимално за да има што повеќе проекти, се надевам дека ќе продолжат да се работат успешно

Јас ниеднаш не излегов тука и додека бев министер да кажам дека е утната обиколницата, зошто фали клучка во Смилковци. Не, туку направивме уште една клучка и така се...
23.06.2017

СДС не смее да ретерира од ветувањата кои им ги даде на граѓаните

Соопштение до јавноста - реакција на изјавата за Зоран Заев дадена на средбата со граѓанските организации