Прес центар

24.01.2017

Рестрикциите на вода за Неготино ќе бидат минато

„Спроведивме неколку паралелни проекти кои веќе даваат резултати, а со нивната комплетна реализација очекуваме редукциите на вода да бидат минато за неготинци“, вели...
23.01.2017

Инвестициските патишта и во 2017 водат кон Општина Илинден

Интензивно работевме на обнова на патиштата, на реализацијата на капиталниот проект за Подобрување на локалната патна инфастурктура, изградба, санација, реконструкција и...
23.01.2017

Во Дојран се случува сериозен инвестициски циклус

Дојран полека станува општина која вработува граѓани од соседните општини, како Богданци, Валандово и Гевгелија
20.01.2017

Мојот став за Албанците и улогата на Сорос во Македонија

Ова е интервју на најмоќниот политички лидер во Македонија, Никола Груевски, дадено за албански медиум, пишува Леонард Керкуќи, уредник на „Газета експрес“ и еден од...
18.01.2017

ПРАВИМЕ МОДЕРНА ЕВРОПСКА ОПШТИНА

За тоа како тече развојот на Македонска Каменица, реализираните проекти и планови за оваа година, во интервју говори градоначалникот Дарко Митевски, кој за периодот од...
18.01.2017

Исполнувањето на ветеното е нашиот влог за идните генерации

Сите реализирани проекти изминатата  години значат  подобрување на квалитетот на живеење на сите граѓани од општина Гевгелија. Тоа е нашиот влог за идните...
17.01.2017

Панов: Во 2016 година ги „засукавме ракавите“, продолжуваме и годинава

Кога правам резиме на сработеното, сигурен сум дека не само јас туку и сите во Општината, како и вработените во институциите под надлежност на локалната самоуправа, ги „...
16.01.2017

Коневски најавува повеќе инфраструктурни проекти за општина Аеродром

Инфраструктурните проекти ја одбележаа 2016 година во општина Аеродром. Со исто темпо ќе се продолжи и во оваа година. За идните проекти и планови на општината, открива...
15.01.2017

Сорос нека престане да ja дестабилизира Македонија

Лобито на Сорос финансираше македонски невладини организации со сума којашто се доближува до 5 милиони годишно. Практично, истата сума којашто Владата успеа да ја...