Прес центар

09.04.2017

Една искра е доволна да го запали целиот Балкан

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во интервју за српски Блиц говори за политичката криза во Македонија, односот со опозицијата, албанските партии како и...
08.04.2017

Македонците ќе ги победат прогонот и репресијата

Намерата на СДСМ е јасна: првпат во 27 години пратениците да се спречат да дискутираат, да им се одземе зборот. Едноставно, да се укине парламентаризмот.
07.04.2017

Време за обединување

Политичките предизвици со кои се соочува нашата земја не се вообичаени и својствени за ерата во која живееме. Во оваа етапа на глобализација, силен економски, технолошки...
01.04.2017

Што ако се рашират платформите во Европа?

Состојбите на Балканот се комплицирани. Така било во минатото, така е и сега. Многу нации и народи, многу јазици и вери, многу држави и многу различни интереси.
21.03.2017

Македонија нема да ја води влада составена во Тирана

Нема да прифатиме идеи и предлози кои би го загрозиле македонскиот национален идентитет, обележјето на македонскиот народ и нашиот јазик, категоричен е лидерот на ВМРО-...
20.03.2017

Хроничната болка на СДСМ кај македонските гласачи

Стануваат ли веќе работите во Македонија појасни? Се гледаат ли намерите? Се гледаат ли агендите? Се разбира ли ситуацијата? Сега веќе појасно се гледаат контурите на...
10.03.2017

Македонија е на нозе, ако Заев не ја отфрли платформата, никој не може да предвиди како народот ќе реагира

Протестите во Македонија влегоа во својата втора недела, а земјата веќе две години е во тешка политичка криза. Во интервју за Телеграф.рс, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола...
05.03.2017

Со коалицијата на Заев, мнозинството Македонци ќе бидат во опозиција, а мнозинството Албанци власт

Тие немаа мнозинство. Со оваа коалиција сега (меѓу СДСМ и ДУИ) Македонците во Република Македонија, мнозинството Македонци, ќе бидат во опозиција, а мнозинството Албанци...
05.03.2017

Има 2 начина да се реши кризата- Заев да прифати или предвремени избори или понудата на ВМРО-ДПМНЕ

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски имаше интервју за Хрватската Радио Телевизија.