Прес центар

21.03.2017

Македонија нема да ја води влада составена во Тирана

Нема да прифатиме идеи и предлози кои би го загрозиле македонскиот национален идентитет, обележјето на македонскиот народ и нашиот јазик, категоричен е лидерот на ВМРО-...
20.03.2017

Хроничната болка на СДСМ кај македонските гласачи

Стануваат ли веќе работите во Македонија појасни? Се гледаат ли намерите? Се гледаат ли агендите? Се разбира ли ситуацијата? Сега веќе појасно се гледаат контурите на...
10.03.2017

Македонија е на нозе, ако Заев не ја отфрли платформата, никој не може да предвиди како народот ќе реагира

Протестите во Македонија влегоа во својата втора недела, а земјата веќе две години е во тешка политичка криза. Во интервју за Телеграф.рс, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола...
05.03.2017

Со коалицијата на Заев, мнозинството Македонци ќе бидат во опозиција, а мнозинството Албанци власт

Тие немаа мнозинство. Со оваа коалиција сега (меѓу СДСМ и ДУИ) Македонците во Република Македонија, мнозинството Македонци, ќе бидат во опозиција, а мнозинството Албанци...
05.03.2017

Има 2 начина да се реши кризата- Заев да прифати или предвремени избори или понудата на ВМРО-ДПМНЕ

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски имаше интервју за Хрватската Радио Телевизија.  
30.01.2017

Странски инвеститори бараат парцела повеќе за нов бизнис во индустириските зони

Сметам дека за 5 години бројката на вработени луѓе во ТИРЗ "Прилеп"  би достигнала над 5.000 вработувања, што ќе биде од особена важност не само за Прилеп туку и за...
28.01.2017

Се водиме од една идеја - СЦ „Борис Трајковски“ да стане најсовремен спортски центар во регионот

Во „Борис Трајковски“ лани се одржаа 66 официјални натпревари, две европски и едно светско првенство, 16 концертни манифестации, 4 политички настани. Имаше 34.000 посети...
28.01.2017

Масовна хистерија за инфлација

Деновиве, анализирајќи ги сите сценарија што Сорос ги има спроведено во повеќе држави во светот преку валутни шпекулации, како што се Англија, Германија, Јапонија,...
28.01.2017

Македонија и САД, сојузници и партнери

Македонија и САД се партнери повеќе децении. Соработката започнува веднаш после независноста на Република Македонија во 1992 година. САД ја поддржаа независноста на...