Прес центар

17.11.2017

Законот за двојазичност ќе ги продлабочи поделбите

Во вториот дел од интервјуто со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, можете да прочитате за проценката до кога ќе траат притисоците, заканите и уцените врз...
16.11.2017

Mарионетската влада сака да ја редефинира државата

Мега интервју во повеќе дела направи Република со лидерот на македонската опозиција и претседател на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски. Во првиот дел од интервјуто прочитајте...
12.10.2017

Струмица добива градоначалник каков што заслужува: Бајрактаров ќе понуди реални и конкретни проекти

Оралниот хирург Марјан Бајрактаров кој извонредно успешно се снаоѓа и во угостителството, потомок на угледно и почитувано струмичко лекарско семејство, конечно, ако така...
25.09.2017

Мојата визија и моја цел е модерна и мултифункционалона општина која ќе ги задоволи барањата на сите нејзини жители

Јохан Тарчуловски е кандидатот  за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ за општина Кисела Вода.
21.09.2017

Пред граѓаните на Вевчани ќе излезам со програма со конкретни проекти

Цветомир Угриноски како кандидат за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, пред нешто повеќе од 4 години ја доби довербата на вевчанци и беше избран за Градоначалник...
20.09.2017

Илинден стана посакувана локација за живеење и инвестирање со 6% невработеност

По два успешно завршени мандати во кои од рурално место, Илинден го претвори во атрактивна локација посакувана за живеење и инвестирање, Жика Стојановски уште еднаш ќе...
19.09.2017

Со низа проекти за сите генерации, Дарко Костовски ќе ја бара довербата од граѓаните на Бутел

Младиот Дарко Костовски, актуелен претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ во Бутел, дипломиран политиколог, вработен во МТСП и актуелен советник во Советот на општина Бутел,...
17.09.2017

Струмица добива градоначалник каков што заслужува: Бајрактаров ќе понуди реални и конкретни проекти

Оралниот хирург Марјан Бајрактаров кој извонредно успешно се снаоѓа и во угостителството, потомок на угледно и почитувано струмичко лекарско семејство, конечно, ако...
15.09.2017

Ќе продолжиме неуморно да работиме во интерес на граѓаните

Аеродром изминатите неколку години прерасна во општина за која многумина сметаат дека е најурбана, а истовремено и најзелена општина во земјава, па и пошироко. Сведоци...