Прес центар

16.12.2018

Македонија е вечна, а власта не е! Народот ќе ви врати на следните претседателски избори

Интегрален текст од обраќање на Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ
12.12.2018

Во Македонија се е црно, а тие црнила ги донесе Владата на СДСМ и Заев, доаѓа нова зора која мора да ги победи црнилата

Интегрален текст од обраќање на Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ
09.12.2018

Ни донесоа црнила и темнина, но ќе дојде денот кога ќе се срамат и ќе одговараат пред судот на народот

Интегрален текст од обраќање на Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ
08.12.2018

ВМРО-ДПМНЕ со комеморативна седница во чест на Георгиевски, Аналитичкиот центар на партијата ќе го носи негово име

Интегрален текст од говорот на Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ
02.12.2018

Со остранувањето на АСНОМ се укинува денешната Македонија, се сведува на држава без корен и се обезличува и македонскиот народ

Интегрален текст од говор во Собрание на Никола Мицевски, координатор на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ
01.12.2018

Република Македонија ги доживува своите најцрни денови, се брише македонскиот идентитет и се погазува волјата на народот

Интегрален текст од говор во Собрание на Никола Мицевски, координатор на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ
28.11.2018

Ветуваа “живот“, донесоа пекол и темнина, ќе дојде денот ќе одговараат за се што направија

Интегрален текст од обраќање на Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ