Прес центар

25.06.2017

СДС сака да инсталира партиски кадри во судскиот систем

Прашање: Утре доаѓа еврокомесарот Хан дали ќе има средба со раководството на ВМРО-ДПМНЕ и кој е ставот на ВМРО-ДПМНЕ за реформите во правосудството кој се најавуваат?
25.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ нема да дозволи ниту еден чекор кој ќе значи намалување на казните за педофилија

Интегрален текст од прес конференција, Невенка Стаменковска
25.06.2017

Воведувањето на прогресивен данок е штетно за економијата и граѓаните

Интегрален текст од прес конференција, Христијан Мицкоски - Член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ
24.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ заедно со коалицијата поднесе предлог закон за докторска дејност

Интегрален текст од прес конференција, Марија Андоновска
23.06.2017

Одржувањето на Суперкупот не смее во ниту еден случај да биде загрозено

Интегрален текст од прес конференција, Димче Арсовски, потпретседател на УМС на ВМРО-ДПМНЕ
23.06.2017
22.06.2017

Градоначалникот да се посвети на потребите на граѓаните, а за друга прилика да ги остави внатре партиските проблеми

Интегрален текст од прес конференција, Ивана Јакимовска, советничка во советот на Општина Куманово од редовите на ВМРО-ДПМЕН