Прес центар

25.06.2017

Панел дискусија: СДСМ не мора да се мачи да пишува проекти за младите, доволно е да продолжи со реализација на она што го почна ВМРО-ДПМНЕ

Буквално во секој проект кој што ги тангира младите доаѓаме на деструктивно однесување од СДСМ, од кадрите на СДСМ, буквално не слушнавме ниту една критика или да се...
25.06.2017

Атанасов: За време на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ се случи културна преродба

Единствени сме по многу нешта, но ВМРО-ДПМНЕ единствени се и по една друга работа, а тоа е дека културата на македонскиот народ е вечна идеологија, рече на денешната...
25.06.2017

Арсовски: Новата влада треба да ги продолжи проектите за подобар живот на младите

Продолжуваат панел-дискусиите на ВМРО-ДПМНЕ по повод 27-от роденден на ВМРО-ДПМНЕ, на денешната дискусија „Единствени кои инвестираат за младите“ главен акцент се стави...
24.06.2017

Делев: ВМРО-ДПМНЕ има реализирано многу проекти во делот на екологијата кои се важни за економскиот развој на државата

Екологијата не е веќе тренд, туку стана и потреба, еколошките проекти во иднина нема да бидат само проекти кои се важни само за животната средина, туку тоа ќе бидат...
24.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ спроведува брутална партизација на училиштатата во Струга, единствени на удар се Македонците

Додека граѓаните на Струга беа преокупирани со еколошката катастрофа, која поради несериозноста на новата влада и локалната самоуправа во Струга ја доведе во прашање...
24.06.2017

ВМРО-ДПМНЕ Куманово: Наместо индустриска зона, Дамјановски остава празна ливада

Од ден на ден, од година во година, кумановскиот градоначалник Дамјановски успева да докаже дека е еден од најлошите менаџери на една општина во Република Македонија. Во...
24.06.2017

Мисајловски до Сугарески: Проблемите со кои се соочувате при градбата на автопатите се решливи, потребна е работа

Треба некој да објасни како е утната трасата? Секој проект, секој автопат при градба имаат проблеми со експроприација. Тоа се работни обврски кои вие треба да ги...
24.06.2017

Се вложив максимално за да има што повеќе проекти, се надевам дека ќе продолжат да се работат успешно

Јас ниеднаш не излегов тука и додека бев министер да кажам дека е утната обиколницата, зошто фали клучка во Смилковци. Не, туку направивме уште една клучка и така се...
22.06.2017

Поддржуваме подобрување на односите со Бугарија, но не на штета на идентитетот и посебноста на македонскиот народ

Ако се сеќавате на одговорите на нашите дилеми при изборот на Владата, побаравте поддршка и помош од опозицијата. За жал мораме да констатираме дека ниту за едното...
22.06.2017

Груевски во Брисел: Во Македонија медиумите и судството се под силен притисок на новата власт

Притисоците врз медиумската сфера во Македонија и врз судството, како и целокупната атмосфера во македонското општество по доаѓањето на новата власт во земјата беа во...