600 милиони евра поддршка на земјоделците и руралните средини

Во периодот 2017-2020 вкупно 600 милиони евра ќе намениме за развој на земјоделството и руралните средини.

Тоа е реалната поддршка од Владата на ВМРО-ДПМНЕ за македонските земјоделци.

Субвенциите се загарнтирано дополнување на приходот на земјоделците и средства за инвестирање во развојот.

Сите години наназад докажавме дека ветените субвенции од ВМРО-ДПМНЕ значат исплатени субвенции за земјоделците.

 

1 декември, 2016 - 16:40