100 милиони евра инвестиција во 3 подземни сообраќајници во Скопје

Заради конечно решавање на сообраќајниот метеж во главниот град и олеснување на сообраќајот за стотици илјади жители на Скопје, ќе изградиме 3 подземни сообраќајници.

Прва - Од раскрсница кај Народна Банка на Република Македонија до Влада на Република Македонија

Втора - Крстосница на 2 нивоа кај Тц. Мавровка и Судска Палата

Трета - Подземна сообраќајница кај јужен булевар

Носители на овој проект со предвиден буџет од 90-100 милиони евра, се Град Скопје, јавното претпријатие за државни патишта и Владата на Република Македонија.

 

1 декември, 2016 - 16:31