СДС наместо да кратат од непродуктивните трошоци како што најавуваа, тие ги дуплираат во однос на лани

Интегрален текст од прес конференција за медиуми на Дарко Костовски

Почитувани,

СДС наместо да крати како што велеа и самите од непродуктивните трошоци, тие ги дуплираат во однос на лани.

СДС наредната година за свој личен и луксуз на функционерите од СДС во новиот Буџет под ставката дневни и патни трошоци предвиделе 770 милиони денари или 12.5 милиони евра. Ова е два пати повеќе од тоа што се предвидело во ланскиот Буџет, кога изнесуваше околу 7 милиони евра.

Во предизборието најавуваа кратење на непродуктивните трошоци, па очигледно видеа дека се сведени на миниум од страна на ВМРО-ДПМНЕ и решија да ги дуплираат трошоците за свое лично луксузирање.

СДС наместо да вложуваат во реални сектори каде што е потребно како образование и здравство, тие решија 12.5 милиони да ги користат за личен луксуз на врхушката на власт.

Додека ги учеа граѓаните да одат на работа со автобус и велосипед, СДС трошат 12.5 милиони евра годишно за дневни и патни трошоци.

Граѓаните конечно гледаат дека СДС и Заев ги манипулираа граѓаните. Очигледно нема пари за решавање на егзистенцијата на над 120 семејства во Колска и над 280 вработени во Еурокомпозит кои се на работ на преживување, но затоа има пари за личниот луксуз на функционерите на СДС.

Ова е начинот на кој СДС е научен да владее. Луксуз и расфрлање со народни пари.     

 

 

14 ноември, 2017 - 13:51