Прес центар › Интервјуа

20.01.2017

Мојот став за Албанците и улогата на Сорос во Македонија

Ова е интервју на најмоќниот политички лидер во Македонија, Никола Груевски, дадено за албански медиум, пишува Леонард Керкуќи, уредник на „Газета експрес“ и еден од...
18.01.2017

ПРАВИМЕ МОДЕРНА ЕВРОПСКА ОПШТИНА

За тоа како тече развојот на Македонска Каменица, реализираните проекти и планови за оваа година, во интервју говори градоначалникот Дарко Митевски, кој за периодот од...
18.01.2017

Исполнувањето на ветеното е нашиот влог за идните генерации

Сите реализирани проекти изминатата  години значат  подобрување на квалитетот на живеење на сите граѓани од општина Гевгелија. Тоа е нашиот влог за идните...
17.01.2017

Панов: Во 2016 година ги „засукавме ракавите“, продолжуваме и годинава

Кога правам резиме на сработеното, сигурен сум дека не само јас туку и сите во Општината, како и вработените во институциите под надлежност на локалната самоуправа, ги „...
16.01.2017

Коневски најавува повеќе инфраструктурни проекти за општина Аеродром

Инфраструктурните проекти ја одбележаа 2016 година во општина Аеродром. Со исто темпо ќе се продолжи и во оваа година. За идните проекти и планови на општината, открива...
15.01.2017

Сорос нека престане да ja дестабилизира Македонија

Лобито на Сорос финансираше македонски невладини организации со сума којашто се доближува до 5 милиони годишно. Практично, истата сума којашто Владата успеа да ја...
13.01.2017

ВМРO-ДПМНЕ ќе го надживее и Сорос и неговите надворешни и внатрешни слуги и платеници

Зад нас остана година полна со премрежиња и пресипитувања – лични и национални – со кого, како и во каква држава ќе живееме. Ќе нѐ има ли за поколенијата или ќе станеме...
09.01.2017

Вла­да да, но не по се­ко­ја це­на

Ќе се оби­дам да сос­та­вам Вла­да, но не по се­ко­ја це­на. Ако се оди по до­се­гаш­ни­те ус­та­но­ве­ни прин­ци­пи во Ма­ке­до­ни­ја, би тре­ба­ло да сос­та­вам Вла­да...
05.01.2017

Унитарноста на Македонија не штети никому

Во продолжение ви пренесуваме третиот од мегаинтервјуто на „Република“ со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски. Во овој дел разговараме за двојазичноста...