Прес центар › Интервјуа

19.01.2018

Власта не провоцира да го напуштиме Собранието

Интегрален текст од интервју на Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за  „Независен“ весник.
01.12.2017

Ќе поднесам оставка пред органите на партијата, еден ден СДСМ ќе се кае за ова што го прави, а народот ќе си ја врати државата!

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, во интервју за КУРИР најавува дека ќе поднесе оставка пред органите на партијата. Порачува дека еден ден СДСМ ќе се кае...
21.11.2017

Имаме класична заробена држава, судии кои се плашат, СЈО кое уценува

Во четвртиот дел од интервјуто претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, се осврнува на судските случаи кои се водат против него од страна на СЈО, за атмосферата...
20.11.2017

Нашите херои треба да се слават, а не да се понижуваат заради дневна политика, сите споменици кои ќе ги срушат ВМРО-ДПМНЕ ќе ги изгради повторно

Во третиот дел од интервјуто со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, можете да прочитате за рушењето на спомениците, за улогата на Андон Ќосето, како и со...
17.11.2017

Законот за двојазичност ќе ги продлабочи поделбите

Во вториот дел од интервјуто со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, можете да прочитате за проценката до кога ќе траат притисоците, заканите и уцените врз...
16.11.2017

Mарионетската влада сака да ја редефинира државата

Мега интервју во повеќе дела направи Република со лидерот на македонската опозиција и претседател на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски. Во првиот дел од интервјуто прочитајте...
12.10.2017

Струмица добива градоначалник каков што заслужува: Бајрактаров ќе понуди реални и конкретни проекти

Оралниот хирург Марјан Бајрактаров кој извонредно успешно се снаоѓа и во угостителството, потомок на угледно и почитувано струмичко лекарско семејство, конечно, ако така...
25.09.2017

Мојата визија и моја цел е модерна и мултифункционалона општина која ќе ги задоволи барањата на сите нејзини жители

Јохан Тарчуловски е кандидатот  за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ за општина Кисела Вода.
21.09.2017

Пред граѓаните на Вевчани ќе излезам со програма со конкретни проекти

Цветомир Угриноски како кандидат за градоначалник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, пред нешто повеќе од 4 години ја доби довербата на вевчанци и беше избран за Градоначалник...