Прес центар › Говори

10.10.2018

СДСМ направи три клучни грешки и го погреба процесот

Интегрален текст од говор на Илија Димовски, пратеник во Собранието на Република Македонија   
10.10.2018

Националните приоритети бараат соработка и консензус, што владата не сакаше да го постигне

Интегрален текст од говор на Трајко Вељаноски, пратеник во Собранието на Република Македонија   
23.09.2018

Оваа борба која ја имаме денес како политичка партија е за Македонија и за нејзината иднина

Интегрален текст од обраќање на Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ
02.09.2018

Со договорот се подрива нашиот идентитет, нема да се сложиме дека смe народ без корен и држава без историја

Интегрален текст од обраќање во Кичево на Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ
02.08.2018

Македонија е име кое се изговара со чест и достоинство, со вера и со гордо крената глава

Интегрален текст од обраќањето на Хрисијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ по повод празникот Илинден  во с. Ташмаруништa.
15.07.2018

Народот ја избра битката за Македонија, СДСМ ќе доживее дебакл на следните избори

Интегрален текст од обраќање, Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ
08.07.2018

Ниту еден договор не може да ја запре Македонија, таа е вечна

Интегрален текст од обраќање, Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ