Прес центар › Говори

04.03.2018

Да се залагаме сите ние заедно да го подобриме статусот на жената во македонското општество

Интегрален текст од обраќање на Даниела Рангелова, Претседател на Унија на Жени на ВМРО-ДПМНЕ
04.03.2018

Во креирањето на политиките активно учество има секој еден член од Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ

Oбраќање на Христијан Мицкоски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ na настанот организиран од Унија на Жени на ВМРО-ДПМНЕ во Македонска Опера и Балет.
17.02.2018

Николоски на самитот на ЦДИ: Мојата партија е под напад, постои цензура и супресија

Интегрален текст од говор на Александар Николоски, Потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ
23.10.2017

ЗА МАКЕДОНИЈА СЕКОГАШ ЌЕ СЕ БОРИМЕ! НИЕ НЕМАМЕ ДРУГА ЗЕМЈА, И НЕ САКАМЕ ДА ИМАМЕ!

Интегрален текст од говор  на г. Никола Груевски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ
13.10.2017

Битола да ја направиме подобро место за живеење, за сите

Говор на Зоран Илиоски - кандидат за градоначалник  од ВМРО-ДПМНЕ 
03.10.2017

1000 куќи за млади брачни парови ќе се градат во Штип

Кандидатот за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ за општина Штип, Илчо Захариев кој е и актуелен градоначалник, денес најави нов проект.
29.09.2017

Новата Влада за да собере политички поени надвор, ветила населување на мигрантите и нивно вработување во Македонија

Интегрален текс од говор на Никола Гревски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ на митингот во Кавадарци одржан на 27.09.2017
29.09.2017

Владата сака да ги избрка инвеститорите, бидејќи тие не им одговараат на нивните газди на помрачувањето

Интегрален текс од говор на Никола Гревски, Претседател на ВМРО-ДПМНЕ на митингот во Кочани одржан на 26.09.2017