Отворени над 170.000 нови работни места од 2006 година

 

 

Благодарение на економските политики кои ВМРО-ДПМНЕ ги превземаше невработеноста се намали на рекордни 23,1%. Овој тренд на континуирано намалување на бројот на невработени лица, е резултат на големиот број на спроведени мерки. Со спроведувањето на активните политики на Владата на Република Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ имаме пад од над 14% на невработеноста, од 38% во 2005-та во времето на СДСМ, на досега рекордни 23.1%, или тоа се над 170 илјади нови работни места отворени во услови на светска криза, европска должничка криза и домашно вештачки наметната политичка криза од СДСМ.

3 декември, 2016 - 19:39