Прес центар › Актуелно

19.03.2017

Очекуваме Хан да повика да се отфрли Тиранската платформа

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски коментирајќи ја актуелната политичка ситуација истакна дека очекува Хан да ја осуди Тиранската платформа направена во туѓа...
19.03.2017

Целта на Тиранската платформа е федерализација на Македонија

Доколку не се настапи како што досега беше победник со победник, тогаш овој документ кој е направен во Тирана ќе ни направи проблеми со функционирање на државата, ...
19.03.2017

Што ќе прави народот нека му ја мислат политичарите кои одат против неговата волја

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски коментирајќи ја актуелната политичка ситуација истакна дека нивната партија ќе се однесува во рамките на дозволеното по...
19.03.2017

Подготвуваме политички документ за излез од кризата

Ние понудивме две решенија, прво брзи парламентарни избори заедно со локалните избори и нема да се потрошат и други пари, на една од анкетите кои што ги направивме над...
19.03.2017

Заев не отстапува од пазарењето со националните и државните интереси, бидејќи е заглавен во криминал

Причината зошто Зоран Заев не отстапува е многу јасна. Тој е длабоко заглавен во криминал со конкретни случаи, на пример случајот „Поткуп“. Тој е фатен  жив како...
18.03.2017

Се гради нова спортска сала во СОУ “Перо Наков“ во Куманово

Министерството за образование и наука ги започна активностите за изградба на нова спортска сала во состав на средното општинско училиште “Перо Наков“ во Куманово.
18.03.2017

Изградбата на гасоводот Неготино-Битола според планираната динамика

Во тек е изградбата на магистралниот гасовод од Неготино преку Кавадарци и Прилеп до Битола во должина од 92 километри за кои ќе бидат инвестирани околу 37 милиони евра...
17.03.2017

Ѓорчев: СДСМ и СЈО имаат конкретна операција за репресирање на политичките неистомисленици

Политичката криза веќе се продлабочува, затоа што, има конкретна операција од СДСМ, СЈО и целата композиција за репресирање на политички неистомисленици, изјави Владимир...