-За интегрирање на Македонија во ЕУ треба најпрво внатрешно да се променат и да се уредат некои работи. Ако земе во предвид во каква состојба е доведена Република Македонија изминатава повеќе од година и половина, во време на владеењето на СДСМ ќе видиме дека имате хаос низ државата, капитулации имате на секое поле во секој ресор во секое министерство. Да го земеме земјоделие, да земеме образование, да земеме министерството за внатрешни работи. Тука би додал дека нема ден во РМ поминат на нашите граѓаните без страв, имаме убиства на секој чекор се претворивме во Дивиот Запад и ние ќе кажуваме дека доколку сето ова помине со договорот, а притоа ништо суштински не смениме внатрешно во уредувањето на Република Македонија дека ќе не прими некој во ЕУ. Во ЕУ не се влегува со ваква криминална влада, во ЕУ не се влегува со вакви политички маргиналци од типот на Зоран Заев. Во ЕУ се влегува со средени состојби во секоја сфера на живеењето во Република Македонија, потенцираше тој.