Мицкоски

ВМРО-ДПМНЕ ќе остане отворена партија, партија на отворени врати со обединувачки карактер

Апсолутно партијата е отворена, тоа е главниот мотив во мојата политика, обединувачкиот карактер, партија на отворени врати. Јас како Генерален секретар бев посветен на базата, но и претходно како член на Извршниот  Комитет на партијата. Имав континуирана теренска активност со нашите општински комитети, со нашите членови, во структурната на ниво на општински и месни комитети. Истото тоа ќе го продолжам и како претседател на партијата и го сугерирам на моите соработници од Генералниот секретар, соработниците од Извршниот Комитет, изјави во „Само Вистина“ на Канал 5 телевизија, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Мицкоски потенцираше дека политиката на отворени врати во ВМРО-ДПМНЕ е реалност.

– Секој оној добронамерник кој што сака да застане на патот на погрешните политики на владата предводена од СДСМ и Зоран Заев е добредојден, вратите во ВМРО-ДПМНЕ се секогаш отворени. Јас како претседател на ВМРО-ДПМНЕ стојам на располагање и ги поканувам сите оние добронамерници да ни се придружат на овој план, нагласи  претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски.

Во врска пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски вели дека пратеничката група е компактна, одлуките кои што се носат во партијата се единствени.

– Демократскиот капацитет внатре во партијата е голем. ВМРО-ДПМНЕ е партија со огромен демократски капацитет и почитуваме различни мислења, ги аргументираме до моментот додека не се донесе заедничка одлука. До тој момент апсолутно ги имаме сите можности да ги аргументираме нашите позиции.  Јас што не сум пратеник, како претседател на ВМРО-ДПМНЕ, останатите членови на Извршниот Комитет кои што не се пратеници во Собранието на Република Македонија, пратениците во рамките на пратеничката група ги аргументираме нашите позиции, доаѓаме до конечна одлука, став и тој е заеднички прифатен и едногласно. Соработка е на едно одлично ниво, истакна Мицкоски.

1 март, 2018 - 19:46