-Навистина би било нелогично да не се искористи приликата со часови и часови, и денови да се дискутира за овие амандмани. И овие 4-5 дена преостанати е да ги искористиме максимално за да ги образложиме потребите и на Прилепчаните. Да ги обелодениме лагите на локалната самоуправа и на владата, бидејќи во еден ваков мегаломантски буџет за кој СДСМ не често испушташе да спомне дека колку е поголем буџетот толку е покриминоген, образложи Стевананџија.